Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vuoden 2012 ”arabikeväästä” alkaen Egyptistä on salakuljetettu kahden miljardin euron arvosta muinaismuistoja.

© Egypt, Ministry of Antiquities
Kulttuuri - Arkeologia

Kaiuttimeen oli kätketty muumioita

Haudanryöstäjät ovat haalineet Egyptistä muinaisesineitä viime vuosina, ja keinot viedä ne maasta pois ovat käyneet yhä kekseliäämmiksi.

Kairon lentoaseman turvatarkastajat havaitsivat jotakin hyvin outoa Brysseliin matkalla olleessa kaiuttimessa: röntgenkuvauksessa paljastui, että se oli täynnä käsiä, jalkoja ja muita ruumiinosia.

Ruumiinosat olivat kahdesta muumiosta ja niistä olisi saanut hyvät rahat pimeillä markkinoilla, jos ne olisi saatu vietyä maasta.

Egyptissä kaikki muinaisesineet ovat valtion omaisuutta, ja niiden vieminen maasta on ankarasti kielletty. Yrityksestä voi seurata jopa kaksi vuotta vankeutta.

Muinaisegyptiläisessä Abu Sir el-Malaqin hautapaikassa on paljon 3 000 vuotta vanhojen muumioiden jäännöksiä. Rosvot ovat tuhonneet hautoja ja muumioita aarteita etsiessään.

© Corbis/AOP & Betsy Hiel/Trib Total Media

Haudanryöstäjät varastavat Egyptin menneisyyttä

Vuoden 2011 niin sanotusta arabikeväästä lähtien Egyptin arkeologiset aarteet ovat olleet suuressa vaarassa. Monia museoita on ryöstetty ja näyttelyesineitä tuhottu.

Vielä huonommin on käynyt niille muinaismuistoille, joita arkeologit eivät ole vielä kaivaneet esiin. Levottomien olojen ja poliisipulan vuoksi arkeologisista alueista on tullut haudanryöstäjien noutopöytiä.

HISTORIA tapasi egyptiläisiä haudanryöstäjiä, ja voit lukea reportaasin haudanryöstäjien kylästä täältä.

Lue myös:

Hitler

Galleria: Hitlerin maalaukset

3 minuuttia
Sarjamurhaajat

Pedofiili aatelismies oli keskiajan karmein sarjamurhaaja

11 minuuttia
Lääketiede

Koronavirus Yhdysvalloissa – St. Louis näytti esimerkkiä vuonna 1918

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota