Japanilaiset juhlivat joulua KFC:ssa
Vaikka vain harvat japanilaiset ovat kristittyjä, suuri osa japanilaisista viettää joulua – omalla tavallaan.
Perinne sai alkunsa, kun kristityt matkailijat ja maahanmuuttajat kerääntyivät Japanissa 1970-luvun alkupuolella jouluisin yhdysvaltalaisen Kentucky Fried Chicken -pikaruokaketjun ravintoloihin saadakseen syödäkseen edes jotain, joka muistutti heille tuttua jouluruokaa, kokonaista kananpoikaa tai kalkkunaa.
Pikaruokaketju hoksasi markkinaraon nopeasti. 1970-luvulla se käynnisti laajan "JOULU = KENTUCKY" -mainoskampanjan saadakseen vieläkin useammat upottamaan hampaansa friteerattuun kananpoikaan.
Nykyisin käynti KFC:ssä on monille japanilaisille joulun merkki. Siellä ruokailusta on tullut niin suosittua, että jouluherkun varmistamiseksi pöytä on varattava jopa kaksi kuukautta aiemmin.
Paholaiset säikyttelevät itävaltalaislapsia
Itävallassa joulupukilla on ilkeä seuralainen. Hänen nimensä on Krampus, ja hän on paholaista muistuttava olento, joka asuu Itävallan Alpeilla ja poistuu piilopaikastaan vain kerran vuodessa rangaistakseen ilkeitä lapsia.
Itävallan hallitus oli aiemmin kehottanut kansalaisiaan olemaan juhlimatta paholaishahmoa, ja 1950-luvulla asiasta jaettiin jopa tiedotteita.
Varoituskampanja ei kuitenkaan saanut itävaltalaisia hylkäämään paholaishahmoa. Nykyisin se on jälleen erittäin suosittu joulun ajan hahmo.
Marras- ja joulukuussa aikuiset miehet pukeutuvat Krampukseksi ja kiertelevät naapurustossa pelottelemassa pikkulapsia. Salzburgissa on yli 180 Krampus-klubia, jossa perinnettä pidetään yllä.
Ukrainassa kuusi koristellaan hämähäkinseiteillä
Ukrainalainen joulukuusi on yleensä kuorrutettu hämähäkeillä ja seiteillä. Epätavallisten koristeiden sanotaan tuovan onnea, eikä suotta.
Vanhan tarinan mukaan hämähäkit pelastivat köyhän naisen joulun: Naisella oli niin vähän rahaa, ettei hän voinut ostaa koristeita perheen kuuseen.
Kun hän heräsi jouluaamuna, hämähäkit olivat kutoneet kuuseen kimaltelevia seittejä.