Uusi lehti: Stalinin suuri huiputus

Saksan sodanjohto odotti Neuvostoliiton suurhyökkäystä Ukrainaan kesällä 1944. Stalin myhäili tyytyväisenä. Hänen suuri harhautusoperaationsa oli onnistunut, ja 1,6 miljoonaa sotilasta oli valmiina yllätyshyökkäykseen, joka murskaisi vihollisen.

torstai 4. tammikuuta 2018

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIA-lehden numerossa  2/2018 muun muassa:

Kuristajat vaanivat Lontoon kaduilla

Raakojen ryöstöjen aalto piinasi lontoolaisia 1800-luvun puolivälissä. Lehdistön seikkaperäiset kuvaukset tapauksista vain lisäsivät paniikkimielialaa. Uhri toisensa jälkeen kertoi päällekarkaajista, jotka kuristivat uhriaan samalla kun tyhjensivät tämän taskut. Poliisi oli tapausten edessä neuvoton.

Filip IV ei tuntenut rajoja

Ranskan Filip IV rakasti kultaa ja oli valmis käyttämään likaisiakin keinoja kartuttaakseen rahakirstujaan. Kun Filip vuonna 1307 oli imenyt koko muun Ranskan lähes kuiviin, hän päätti iskeä kyntensä kirkon rikkaimpaan munkkiveljeskuntaan – temppeliritareihin.

Etkö vielä ole tilaaja? Näin saat lehden

  • Osta lehtipisteestä 9,95 eurolla.
  • Tilaa lehti. Esimerkiksi 3 numeroa hintaan 4,90 euroa.

Yksisarvinen oli viikinkien suurta huijausta

Viikingit ja heidän jälkeläisensä tienasivat vuosisatojen ajan suuria summia myymällä yksisarvisen sarvia. Kukaan ei ollut koskaan nähnyt yksisarvisia, mutta uskottiin, että niiden sarvilla pystyi parantamaan sairauksia ja puhdistamaan vettä. Pienet sarven murusetkin olivat suuria aarteita.

Stalin kosti Hitlerille

Saksan kenraalit uskoivat puna-armeijan hyökkäävän Ukrainaan ja keskittivät kesäksi 1944 sinne vahvimmat panssaridivisioonansa. Stalin myhäili: hämäysoperaatio oli onnistunut, ja Valko-Venäjän rintamalle saatiin siirrettyä huomaamatta 1,6 miljoonaa sotilasta. Murskaava isku osui maaliinsa ennen kuin Saksa huomasi virheensä.

Tilaa HISTORIA kotiin

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...