Uusi lehti: Soturit ratsailla

1700-luvulla komanssit valtasivat muilta intiaaniheimoilta laajoja alueita Pohjois-Amerikan tasangoilta ja alkoivat ahdistella valkoisia uudisasukkaita. Julmuudestaan tunnetuille komanssisotureille opetettiin taistelutaitoja lapsesta lähtien.

torstai 9. helmikuuta 2017

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 3. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Unelma jättipotista

Rahapelit ovat vetäneet ihmisiä puoleensa tuhansia vuosia. Niissä vain yksi voittaa ja tuhannet häviävät, ja silti pelaamme niitä yhä uudelleen. Uhkapelit ovat houkuttelevaa liiketoimintaa, mutta niihin liittyy aina petoksia, väkivaltaa ja onnettomia ihmiskohtaloita.

Hitlerin vaalean pyövelin murha

Natsit olivat miehittäneet Tšekin ja asettaneet sen käskynhaltijaksi säälimättömän Reinhard Heydrichin. Hän tunsi olonsa niin varmaksi, että ajeli ympäriinsä avoautossaan ilman henkivartijoita. Britannian erikoisjoukkojen kouluttamat agentit hyödynsivät hänen varomattomuuttaan.

Tilaa HISTORIA kotiin

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Soturit ratsailla

Pohjois-Amerikan komanssi-intiaanit olivat taitavia ratsastajia, ja 1700-luvulla heistä tuli preerian kiistattomia valtiaita. Heimon soturit oppivat jo nuorina tappamaan, kiduttamaan ja sieppaamaan valkoihoisia. Komanssit olivat pitkään voittamattomia, mutta lopulta heidätkin alistettiin ja pakotettiin asumaan reservaatteihin.

Mongolien laivaston tuho

Mongolivalloittaja Kublai-kaanin valtava laivasto nosti purjeensa Korean rannikolla vuonna 1281. Päämääränä oli Japani, jonka valloittaminen laajentaisi kaanin jättimäistä valtakuntaa entisestään. Voitto näytti varmalta, mutta mongolit eivät ottaneet huomioon kahta seikkaa: trooppista kesäsäätä ja kelvottomien laivanrakentajien petollisuutta.

Ehkä sinua kiinnostaa...