Uusi lehti: Reformaatio sytytti Euroopan liekkeihin

Jumalaapelkäävät kristityt ostivat 1500-luvulla kirkolta suurilla summilla aneita, joiden luvattiin säästävän heidät kiirastulen tuskilta. Anekirjeiden myynti sai munkki Martti Lutherin niin raivoihinsa, että hän julkaisi tulikivenkatkuisen kirjoituksen paavin ja kirkon ahneutta vastaan. Hänen ajatuksensa lähtivät nopeasti leviämään ja syöksivät katolisen kirkon ennennäkemättömään kriisiin.

torstai 25. toukokuuta 2017

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 9. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Arsenikki oli näkymätön tappaja

Arsenikki sopi täydellisesti ikävän aviomiehen tai kilpailevien perijöiden raivaamiseen pois tieltä, sillä sitä oli pitkään lähes mahdotonta havaita. Kavala myrkky tekikin monista briteistä sarjamurhaajia.

Japanin onni kääntyi Guadalcanalissa

Japanilaiset olivat edenneet Pearl Harborin jälkeen voitosta voittoon. He olivat päässeet Tyynenmeren Guadalcanaliin, jonne he aikoivat perustaa lentokentän. Yhdysvaltalaisten piti estää se, jotteivät liittoutuneiden elintärkeät huoltoreitit katkeaisi.

Tilaa HISTORIA kotiin

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

500 vuotta reformaatiosta: taistelu Jumalan armosta

Jumalaapelkäävät kristityt ostivat 1500-luvulla kirkolta suurilla summilla aneita, joiden luvattiin säästävän heidät kiirastulen tuskilta. Anekirjeiden myynti sai munkki Martti Lutherin niin raivoihinsa, että hän julkaisi tulikivenkatkuisen kirjoituksen paavin ja kirkon ahneutta vastaan.

Hänen ajatuksensa lähtivät nopeasti leviämään ja syöksivät katolisen kirkon ennennäkemättömään kriisiin.

Viikinkien oudot jumalat

Useimmat tuntevat Odinin, Thorin ja Freijan, mutta viikingeillä oli paljon muitakin jumalia, joiden puoleen he kääntyivät vuodenkierron ja elämänkaarensa eri vaiheissa monenlaisin pyynnöin.

Ehkä sinua kiinnostaa...