Uusi lehti: Maailman suurin pato rakennettiin ennätysvauhtia

Laman aikaan vuonna 1931 tuhansia työttömiä virtasi Coloradojoelle Yhdysvalloissa päästäkseen töihin maailman suurimman padon rakennustyömaalle. Työ oli ankaraa raadantaa ja työturvallisuus oli retuperällä, mutta Hooverin pato oli saatava valmiiksi.

torstai 15. kesäkuuta 2017

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 10. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Maya, inka vai asteekki?

Ennen espanjalaisten tuloa 1500-luvulla Väli- ja Etelä-Amerikassa vaikutti kolme mahtavaa intiaanikulttuuria. Ne tunnetaan muun muassa kehittyneistä kalentereista ja raaoista ihmisuhrauksista mutta myös vaikuttavista pyramiditemppeleistä ja popcornista.

Naisten keskitysleiri: Raadantaa kuolemaan asti

Sadistisia vartijoita, uuvuttavaa työtä, ainaista nälkää sekä väkivaltaisia, varastelevia ja vartijoille kieliviä kanssavankeja – Berliinin pohjoispuolella olleen Ravensbrückin naisten keskitysleirin vangeille jokainen päivä oli julmaa selviytymistaistelua ja näännyttävää pakkotyötä natsien sotakoneiston hyväksi kuolemaan asti.

Tilaa HISTORIA kotiin

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Maailman suurin betonipato

Vuonna 1931 talouskriisin yhä jatkuessa tuhannet työttömät amerikkalaiset suuntasivat Coloradojoelle, jossa tehtiin päivästä toiseen huterilla rakennustelineillä ja kaasulta haisevissa onkaloissa maailman suurinta patoa. Urakka kesti viisi vuotta, ja 221 metriä korkea Hooverin pato on seissyt siitä lähtien keskellä vuolasta virtaa.

Aleksanteri suurin

Makedonian kuningas yllätti ja harhautti vihollisen kerta toisensa jälkeen. 25-vuotiaana hän oli lyönyt ylivoimaiset persialaisjoukot jo kahdesti taktisen älynsä ansiosta. Edessä oli vielä ratkaiseva taistelu Gaugamelassa, josta Aleksanteri jäisi historiaan yhtenä kaikkien aikojen suurimmista strategeista.

Ehkä sinua kiinnostaa...