Uusi lehti: Luftwaffe kehitettiin salaa

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen voittajavaltiot pakottivat Saksan lakkauttamaan ilmailuteollisuutensa. Muutaman vuoden kuluttua Saksa alkoi kuitenkin kehittää ja testata lentokoneita salaa Neuvostoliitossa ja ryhtyi rakentamaan uutta ilma-asetta, Luftwaffea.

torstai 26. tammikuuta 2017

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 3. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Varjoissa vaani psykopaatti

Sadistinen, seinähullu ja hengenvaarallinen sarjamurhaaja piti Kaliforniaa pelon vallassa kokonaisen vuosikymmenen. Hän väijyi uhrejaan viikkokausia ennen kuin hyökkäsi näiden kimppuun näiden omassa kodissa. Mies raiskasi 53 kertaa ja murhasi 12 ihmistä poliisin seuratessa hirmutöiden jatkumista neuvottomana.

Skaldi oli viikinkiajan diiva

Hallitsijat palkkasivat taitavia hovirunoilijoita eli skaldeja ikuistamaan urotekonsa ylistysrunoihin. Skaldeista suurin, Egill Kalju-Grimrinpoika, ei kuitenkaan myynyt taiteellista vapauttaan.

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Luftwaffe: Hitlerin salainen ilma-ase

Ensimmäisen maailmansodan päätyttyä voittajavaltiot halusivat yksimielisesti lakkauttaa Saksan ilmavoimat. Sotakoneet piti romuttaa, ja lentäjät saivat potkut. Saksalaiset alkoivat kuitenkin kouluttaa lentäjiä ja testata uusia lentokoneita salaisissa tukikohdissa Neuvostoliitossa.

Työväen eväät

Jo pohjolan viikingit ottivat eväät mukaan lähtiessään retkilleen. Maatalous- ja peltotöissä on pitänyt tankata energiaa pitkin päivää, ja teollistumisen myötä kaupunkeihin syntyi ruokaloita työläisille.

Ehkä sinua kiinnostaa...