Uusi lehti: Kohti täydellistä pyramidia

Egyptin faraoille oli tärkeää varmistaa kuoleman jälkeinen elämä. Pyramideilla oli siinä tärkeä rooli: ne olivat yhteys ihmisten maailman ja jumalten maailman välillä. Vain mahdollisimman suuri oli riittävän hyvää arvonsa tunteville faraoille. Rakennuttaessaan kohti korkeuksia kurottavia pyramidejaan faraot tulivat samalla mullistaneeksi rakennustaiteen.

torstai 23. maaliskuuta 2017

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 6. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Hitlerin kenraalit puhuvat

Toisen maailmansodan päätyttyä Adolf Hitlerin neuvonantajat ja kenraalit haluttiin tilille. Liittoutuneet vaativat hyvityksiä natsien rikoksista, ja heitä kiinnosti myös tietää, miten Saksan armeijan ylin johto oli suhtautunut kansallissosialismiin aatteena ja Hitleriin johtajana.

Kuninkaallisten kumma kasvatus

Pikku prinssejä ja prinsessoita on kautta aikain kasvatettu milloin poikkeuksellisen kovalla kurilla, milloin taas täysin vailla rajoja. Esimerkiksi Fredrik VI:n piti kulkea kesät talvet avojaloin, kun taas Pu Yita ei saanut ojentaa millään tavoin.

Tilaa HISTORIA kotiin

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Farao kurotti taivaalle

Kolme faraota uudisti Egyptin arkkitehtuuria ennennäkemättömän korkeilla, taivaita tavoittelevilla hautamuistomerkeillään. Rakennustyöläiset raatoivat vuosikausia saadakseen matemaattisen tarkasti suunnitellut monumentit valmiiksi faraon elinaikana.

Vietnamin sodan toivoton tankki

M551 Sheridan -panssarivaunu oli erittäin nopea, ja se oli varustettu aikansa uudenaikaisimmilla aseilla. Vaunun asejärjestelmä oli kuitenkin epäluotettava ja panssarointi teknisistä syistä alumiinia, joten miehet pitivät Sheridaneja kuolemanloukkuina.

Ehkä sinua kiinnostaa...