Uusi lehti: Karthago – antiikin unohdettu metropoli

Karthagossa oli valtava satama ja 500 000 asukasta, ja se oli antiikin aikaan Välimeren alueen kiistaton kaupan keskus – Rooman suureksi harmistukseksi. Lähde tutustumaan unohdettuun metropoliin, jossa uhrattiin lapsia jumalille ja syötiin koiran lihaa.

torstai 13. huhtikuuta 2017

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 7. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Rutto vai kolera?

Sanonta ruton ja koleran välillä valitsemisesta tarkoittaa sitä, että tarjolla olevat vaihtoehdot ovat yhtä huonoja. Entä jos sanonta pitäisi ottaa kirjaimellisesti, kumpi tauti kannattaisi valita? HISTORIA selvitti sairauksien historiaa ja antaa tässä artikkelissa suosituksensa.

Liittoutuneet valloittivat Sisilian

Iltapäivällä 9. heinäkuuta 1943 Afrikan pohjoisrannikolta lähti vesille 2 500 liittoutuneiden sotalaivaa. Niiden kyydissä oli 160 000 yhdysvaltalaista, brittiläistä ja kanadalaista sotilasta. Kenraalikaksikolla George S. Pattonilla ja Bernard Montgomerylla oli yhteinen tavoite: Välimeren tärkeimmän saaren valloittaminen.

Tilaa HISTORIA kotiin

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Karthago - Antiikin unohdettu metropoli

Puolen miljoonan asukkaan Karthago oli antiikin foinikialaisten pääkaupunki, ja suuren satamansa ansiosta se oli myös Välimeren kaupankäynnin kiistaton keskus – kilpailevan Rooman suureksi harmiksi. Tutustu antiikin ajan unohdettuun suurkaupunkiin, jonka asukkaat uhrasivat lapsia jumalilleen ja herkuttelivat mielellään paistetulla koiranlihalla.

Sää puhutti kaikkia 

Kansa ennusti säätä luonnonilmiöistä ja eläinten käyttäytymisestä jo kauan ennen tieteellisen meteorologian kehittymistä. Maatalousyhteisössä talon työt suunniteltiin sään mukaan, ja sen muuttumista seurattiin tarkasti. Jotkin ennustukset pitivät paikkansa, toiset eivät.

Ehkä sinua kiinnostaa...