Uusi lehti: Ensimmäiset juutalaiset

Vanhan testamentin ansiosta juutalaisten historia on tunnetuimpia kansojen joukossa. Mutta mitä enemmän arkeologit saavat selville menneisyydestä, sitä ilmeisempää on, että juutalaisen kansan synty on paljon moniulotteisempi asia kuin tutkjat ovat aavistaneetkaan.

keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 15. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Tosielämän taistelutoverit

Yhdysvaltojen laskuvarjojoukot koostuivat toisen maailmansodan parhaiten koulutetuista sotilaista. Kevyesti aseistettuinakin miehet pystyivät tunkeutumaan vihollisen selustaan ja taistelemaan ylivoimaa vastaan. Normandian maihinnousun ja Ardennien hyökkäyksen aikana E-komppania osoitti loistavan taistelukuntonsa. 

Tilaa HISTORIA kotiin

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Junanryöstäjät: Preerian kruunaamattomat kuninkaat

Rautateitä rakennettiin 1800-luvun lopun Yhdysvalloissa tuhansia ja tuhansia kilometrejä. Häikäilemättömien rautatiemogulien junia rosvonneet ryöstäjät olivat radanvarsien köyhille uudisasukkaille lähes sankareita.

Valittu kansa

Vanhan testamentin kertomuksista huolimatta luotettava tieto varhaisista juutalaisista oli pitkään hyvin vähäistä. Vuosikymmenten arkeologisten kaivausten jälkeen historiantutkijat ovat viimein päässeet ison harppauksen lähemmäksi totuutta Jumalan valitusta kansasta.

Maailmaa mittaamassa

Euroopan tiedepiirit jakaantuivat 1700-luvulla jyrkästi kahtia. Toiset kannattivat teoriaa, jonka mukaan Maa oli muodoltaan kuin sitruuna, kun taas toisten mielestä se muistutti pikemminkin appelsiinia. Asiaa tutkimaan lähetettiin ranskalais-espanjalainen tieteellinen retkikunta. Se joutui taistelemaan vuosia vaikeuksia vastaan ja kapuamaan lukuisille vuorille, ennen kuin vastaus selvisi.

Etkö vielä ole tilaaja? Näin saat lehden

  • Osta lehtipisteestä 9,95 eurolla.
  • Tilaa lehti. Esimerkiksi 3 numeroa hintaan 4,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...