Uusi lehti: Elokuva tarvitsi kokeilunhaluisia uskalikkoja

Elävien kuvien alkuaikoina näyttelijät ja stuntmanit vaikuttivat haavoittumattomilta. He antoivat talojen kaatua päälleen, kolaroivat autoja ja rysäyttivät lentokoneilla maahan. Jännitystä janoavan yleisön suosion saavuttamiseksi kulissien takana kuoli vuosien varrella sekä lukuisia ihmisiä että eläimiä.

torstai 11. lokakuuta 2018

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 12. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Hitlerin hovituomari ei tuntenut armoa

Tuomari Roland Freisler sätti ja herjasi syytettyjä kansantuomioistuimessa, jossa tuomittiin natsihallinnon todellisia ja väitettyjä vastustajia. Hitlerin perustamasta erikoisoikeudesta oli oikeudenmukaisuus kaukana, eikä syytetyille annettu juuri mitään mahdollisuutta puolustautua. Raivokas Freisler toimi itse niin syyttäjänä, valamiehinä kuin tuomarinakin, ja hänen eteensä joutuminen tiesi yleensä nopeaa ja ankaraa rangaistusta.

Filmiala vaati kylmää päätä: elokuvan uskalikot

Elävien kuvien alkuaikoina näyttelijät ja stuntmanit vaikuttivat haavoittumattomilta. He antoivat talojen kaatua päälleen, kolaroivat autoja ja rysäyttivät lentokoneilla maahan. Jännitystä janoavan yleisön suosion saavuttamiseksi kulissien takana kuoli vuosien varrella sekä lukuisia ihmisiä että eläimiä.

Etkö vielä ole tilaaja? Näin saat lehden

  • Osta lehtipisteestä 9,95 eurolla.
  • Tilaa lehti. Esimerkiksi 3 numeroa hintaan 4,90 euroa.

Nuoret käsityöläiset maailmalla: kisällit

Pohjoismaalaisten kisällien piti vaeltaa kolme vuotta ympäri Eurooppaa harjoittamassa ammattiaan, ennen kuin heistä saattoi tulla mestareita. Matkan aikana he vahvistivat osaamistaan, jatkoivat kiltojensa perinteitä ja oppivat lisäksi selviytymään elämän vastoinkäymisistä. 

Ehkä sinua kiinnostaa...