Uusi lehti: Aleksandrian majakka oli maailmankuulu

Tarunhohtoinen Faroksen majakka ohjasi yli 1 600 vuoden ajan laivoja Egyptin suurimpaan satamaan Aleksandriassa. Majakan pystyttäminen oli pyramidien rakentamiseen verrattavissa oleva saavutus, mutta tällä kertaa mestareina eivät olleet egyptiläiset.

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 14. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Propagandakoneisto aivopesi saksalaiset

Kun Saksan kansallissosialistinen puolue nousi valtaan vuonna 1933, se alkoi oitis kehittää työkalukseen tehokasta propagandakoneistoa. Saksalaisia pommitettiin natsihallinnon viesteillä niin katujen varsilla, sanomalehtien sivuilla kuin elokuvateattereiden hämärässäkin.

Kenraali Lee: Etelävaltioiden ainoa toivo

Sankarikenraali Robert E. Lee johti sisällissodassa Konfederaation huonosti varustellun armeijan moniin hämmästyttäviin voittoihin. Yksityishenkilönä hän vastusti orjuutta ja Etelän irtautumista, mutta rintamalla hän teki kaikkensa voittaakseen vihollisen.

Tilaa HISTORIA kotiin

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Aleksandrian majakka

Tarunhohtoinen Faroksen majakka ohjasi yli 1 600 vuoden ajan Egyptin suurimpaan satamaan Aleksandriassa. Majakan pystyttäminen oli pyramidien rakentamiseen verrattavissa oleva saavutus, mutta tällä kertaa mestareina eivät olleet egyptiläiset. 

Matka vei katuojaan

Kirjailija Jack London aloitti 26-vuotiaana hengenvaarallisen kokeen. Hän halusi paljastaa kauhistuttavat olot, joissa kaikkein köyhimmät lontoolaiset elivät. Kokeen aikana hänen tuli viettää kahdeksan viikkoa pummina East Endissä.

Etkö vielä ole tilaaja? Näin saat lehden

  • Osta lehtipisteestä 9,95 eurolla.
  • Tilaa lehti. Esimerkiksi 3 numeroa hintaan 4,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...