Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Historianet.fi-sivusto - Uusi lehti

Tieteen Kuvalehti Historia 17/2012

Lue muun muassa Kremlissä Stalinin kuoleman jälkeen käydystä valtataistelusta, salakuljettajien sukellusveneestä, jolla harhautettiin brittejä, Spitfire-hävittäjästä ja roomalaisten huippuunsa hiotusta leiriytymistekniikasta.

Viisaat miehet sodassa

Tunnetusti vihollisen voittaminen vaatii rohkeutta, kestävyyttä ja voimaa. Lisäksi tarvitaan viekkautta, minkä vuoksi pidänkin tarinaa saksalaisesta kapteeni Königistä kiehtovana.

Ensimmäisen maailmansodan aikana König onnistui pujahtamaan kaksi kertaa brittien merisaarron läpi Deutschland-sukellusveneellään, jolla hän kuljetti muun muassa raakakumia ja lääkkeitä Yhdysvalloista Saksaan.

Onneksi, tai ainakin Saksan vastustajien kannalta oli onnekasta, että Deutschlandin uskomaton onni kääntyi vuoden kuluttua, kun sukellusvene liitettiin Saksan laivastoon. Silti tarinaa viekkaasta kapteeni Königistä ja hänen seikkailuistaan on vaikeaa vastustaa. Olen varma, että myös sinä olet samaa mieltä.

Mies, joka myi Eiffel-tornin

Älykkäät miehet ovat olleet ratkaisevassa osassa myös muissa, voittoisammissa, armeijoissa. Esimerkiksi Britannian kuninkaallisten ilmavoimien lentäjät ja Rooman ylivoimainen armeija olisivat tuskin menestyneet niin hyvin taisteluissa ilman Spitfire-konetta ja leirejä, jotka voitiin pystyttää joka ilta eri paikkaan. Molempien keksinnöt olivat nerokkaiden miesten aivoituksia.

Artikkelit kapteeni Königstä, Spitfiresta ja roomalaisten leireistä ovat luettavissa Tieteen Kuvalehti HISTORIAN uudesta numerosta. Samassa lehdessä listataan myös historian 10 mahtavinta viikinkiä ja kerrotaan muun muassa Robert V. Milleristä, joka myi Eiffel-tornin kahdesti.

Hauskoja lukuhetkiä!

Tonny Vorm

Osta tai tilaa Tieteen Kuvalehti Historia

Osta lehtikioskista. Irtonumeron hinta on 8,50 euroa.

Voit myös tilata Tieteen Kuvalehti Historian kotiin, saat tilauksesi 2 ensimmäistä numeroa hintaan 6,90 euroa. Kaupan päälle saat lahjan. Lue lisää ja tilaa tästä.

Lue myös:

Aseet

Käytä hiirtä: Spitfire

1 minuuttia
Aseet

Spitfire oli ilmojen ballerina

1 minuuttia
Arkielämä

Huijari myi Eiffel-tornin

5 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

passowrd_reset.form.email_help
Tarkista sähköpostiosoite

Syötä koodi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostilla koodin osoitteeseen
Virhe: Syötä koodi

Uusi salasana

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota