Tieteen Kuvalehti Historia 14/2012

Lue Otto von Bismarckista ja saksalaisvaltioiden yhdistymisestä, Henrik VIII:n hankalasta avioerosta ja elokuvatehosteiden keksimisestä. Lehdessä on myös laaja artikkeli tarunomaisesta Babylonista – muinaisen maailman upeimmasta kaupungista.

maanantai 10. syyskuuta 2012

Tieteen Kuvalehti Historian numerossa 14/2012 on muun muassa seuraavat artikkelit:

Saksa yhdistyi Bismarckin johdolla

Vuonna 1862 Preussin pääministeri Otto von Bismarck ryhtyi kunnianhimoiseen hankkeeseen: hän halusi yhdistää lukuisat pienet saksalaisvaltiot. Saksan keisarikunnan syntyminen vaati kolme sotaa, diplomatiaa ja runsaasti konjakkia.

Henrik VIII:n hankala avioero

1500-luvun Euroopassa avioero oli lähes mahdottomuus, joten Englannin kuningas Henrik VIII yritti kaikin keinoin saada avioliittonsa mitätöidyksi. Kaikki ei kuitenkaan sujunut suunnitelman mukaan.

Elokuvan illuusiot

Monet elokuvien ikimuistoiset kohtaukset, kuten King Kong riehumassa New Yorkissa, Frankensteinin hirviön synty ja Ben Hurin kuulu kilpa-ajokohtaus, on tehty erikoistehosteilla.

Osta tai tilaa Tieteen Kuvalehti Historia

Osta lehtikioskista. Irtonumeron hinta on 8,50 euroa.

Voit myös tilata Tieteen Kuvalehti Historian kotiin, saat tilauksesi 2 ensimmäistä numeroa hintaan 6,90 euroa. Kaupan päälle saat lahjan. Lue lisää ja tilaa tästä.

Ehkä sinua kiinnostaa...