Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Historianet.fi-sivusto - Uusi lehti

Tieteen Kuvalehti Historia 11/2012

Lue Napoleonin kohtalokkaasta virheestä, Marilyn Monroen arvoituksellisesta kuolemasta ja siitä, miten Berliinin olympialaiset vuonna 1936 saivat koko maailman ihailemaan natsi-Saksan saavutuksia.

Tieteen Kuvalehti Historian numerossa 11/2012 on muun muassa seuraavat artikkelit:

Napoleonin kohtalokas virhearvio

Napoleon oli valtansa huipulla, kun hän päätti hyökätä Venäjälle ja lähti sotaretkelle puolen miljoonan miehen armeijan voimin. Päätös oli kuulun sotapäällikön kohtalokkain virhe. Vain 120 000 sotilasta palasi kotiin, ja Napoleonin valta alkoi horjua.

Olympiavoittajat propagandan välineenä

Adolf Hitler ei ollut tippaakaan kiinnostunut urheilusta, mutta Berliinin olympialaiset vuonna 1936 tarjosivat hänelle ainutlaatuisen tilaisuuden vakuuttaa muu maailma Saksan rauhantahdosta ja suvaitsevaisuudesta.

Oliko se murha?

Marilyn Monroen kuolema 50 vuotta sitten todettiin itsemurhaksi, mutta sekavat todistajanlausunnot, kadonneet todisteet ja epäonnistunut ruumiinavaus ovat ruokkineet lukuisia salamurhateorioita.

Osta tai tilaa Tieteen Kuvalehti Historia

Osta lehtikioskista. Irtonumeron hinta on 8,50 euroa.

Voit myös tilata Tieteen Kuvalehti Historian kotiin, saat tilauksesi 2 ensimmäistä numeroa hintaan 6,90 euroa. Kaupan päälle saat lahjan. Lue lisää ja tilaa tästä.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota