Historia numero 6/2013 on ilmestynyt!

Vuoden kuudennessa numerossa kerrotaan muun muassa Himmlerin rikollisprikaatista. Vuosi 2013 on erään kuuluisan tutkimusmatkailijan, skotlantilaisen David Livingstonen, 200-vuotisjuhlavuosi. Kerromme, miten hän auttoi kartoittamaan Afrikan.

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

200 vuotta Livingstonen syntymästä

David Livingstone lähti vuonna 1841 Afrikkaan lähetyssaarnaajaksi, mutta kun hän ei kahdessatoissa vuodessa onnistunut käännyttämään paikallisia kristityiksi, hän päätti suunnata uusille urille.

Livingstonen historiallinen matka Afrikan mantereen halki nosti hänet yhdeksi tunnetuimmista tutkimusmatkailijoista.

David Livingstonen syntymästä on kulunut 200 vuotta, minkä kunniaksi kerromme sinnikkään skotin seikkailuista hänen kartoittaessaan kauppateitä Afrikassa.

Verenhimoinen SS-prikaati

Myös Oskar Dirlewangerin tarina on järkyttävyydessäänkin kiinnostava. Hänet valittiin johtamaan väkivaltaisista rikollisista ja psykopaateista koottua SS-yksikköä, jonka Heinrich Himmler perusti vuonna 1941 ja lähetti Saksan valloittamille alueille.

Dirlewangerin joukot päästettiin riehumaan muun muassa Varsovaan vuonna 1944, jossa ne osallistuivat Puolan historian pahimpaan verilöylyyn Wolan kaupunginosassa.

Lue Livingstonen uranmuutoksesta ja "pahuuden prikaatista" TK-Historia-lehden uusimmasta numerosta, jossa kerromme myös kahden veljeksen kamppailusta päästä Japanin mahtavaksi shoguniksi sekä siitä, miten 8 000 ihmisen henki olisi voinut säästyä, jos Yhdysvaltojen kautta aikojen tuhoisimmasta hirmumyrskystä olisi varoitettu ajoissa.

Hyviä lukuhetkiä
Tonny Vorm

Osta tai tilaa Historia

Irtonumerot myynnissä lehtipisteissä: hinta 8,95 euroa.

Voit myös tilata Historian. Saat tilauksesi 2 ensimmäistä lehteä, erikoisnumeron ja grilliveitset hintaan 5,90. Lue lisää ja tilaa tästä.

Ehkä sinua kiinnostaa...