Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Historianet.fi-sivusto - Uusi lehti

Historia numero 6/2013 on ilmestynyt!

Vuoden kuudennessa numerossa kerrotaan muun muassa Himmlerin rikollisprikaatista. Vuosi 2013 on erään kuuluisan tutkimusmatkailijan, skotlantilaisen David Livingstonen, 200-vuotisjuhlavuosi. Kerromme, miten hän auttoi kartoittamaan Afrikan.

200 vuotta Livingstonen syntymästä

David Livingstone lähti vuonna 1841 Afrikkaan lähetyssaarnaajaksi, mutta kun hän ei kahdessatoissa vuodessa onnistunut käännyttämään paikallisia kristityiksi, hän päätti suunnata uusille urille.

Livingstonen historiallinen matka Afrikan mantereen halki nosti hänet yhdeksi tunnetuimmista tutkimusmatkailijoista.

David Livingstonen syntymästä on kulunut 200 vuotta, minkä kunniaksi kerromme sinnikkään skotin seikkailuista hänen kartoittaessaan kauppateitä Afrikassa.

Verenhimoinen SS-prikaati

Myös Oskar Dirlewangerin tarina on järkyttävyydessäänkin kiinnostava. Hänet valittiin johtamaan väkivaltaisista rikollisista ja psykopaateista koottua SS-yksikköä, jonka Heinrich Himmler perusti vuonna 1941 ja lähetti Saksan valloittamille alueille.

Dirlewangerin joukot päästettiin riehumaan muun muassa Varsovaan vuonna 1944, jossa ne osallistuivat Puolan historian pahimpaan verilöylyyn Wolan kaupunginosassa.

Lue Livingstonen uranmuutoksesta ja "pahuuden prikaatista" TK-Historia-lehden uusimmasta numerosta, jossa kerromme myös kahden veljeksen kamppailusta päästä Japanin mahtavaksi shoguniksi sekä siitä, miten 8 000 ihmisen henki olisi voinut säästyä, jos Yhdysvaltojen kautta aikojen tuhoisimmasta hirmumyrskystä olisi varoitettu ajoissa.

Hyviä lukuhetkiä
Tonny Vorm

Osta tai tilaa Historia

Irtonumerot myynnissä lehtipisteissä: hinta 8,95 euroa.

Voit myös tilata Historian. Saat tilauksesi 2 ensimmäistä lehteä, erikoisnumeron ja grilliveitset hintaan 5,90. Lue lisää ja tilaa tästä.

Lue myös:

Uusi lehti

Tieteen Kuvalehti Historia 17/2012

2 minuuttia
Tutkimusmatkat

5 syytä tohtori Livingstonen kuuluisuuteen

4 minuuttia
Kansallissosialismi

Heinrich Himmlerin kirjeitä löytyi

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota