Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nuori puuseppä yritti tappaa Hitlerin

Nuori Georg Elser valmisteli iskua Hitleriä vastaan yli vuoden ajan. Suunnitelma oli laadittu huolellisesti, mutta sitten sattui jotain, jota Elser ei ollut osannut ennustaa.

Sz-photo/Scanpix

Georg Elser oli hiipinyt sisään kuuntelemaan Hitlerin puhetta natsien vuotuisessa kokouksessa Münchenin suuressa oluttuvassa, Bürgerbräukellerissä.

Hän kuunteli Führerin puhetta, mutta ei ollut paikalla samasta syystä kuin muut – Elser nimittäin vihasi palavasti Hitleriä ja natseja.

Tietämättä vielä miten sen tekisi, Elser päätti, että Hitlerin olisi kuoltava tässä samassa salissa tasan vuoden kuluttua.

Kuuntele jännittävä tarina Elserin taistelusta aikaa vastaan ja siitä, mitä tapahtui iskun jälkeen.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota