Historia Vuosikirja 2023: Historia herää eloon

Uusi Historia Vuosikirja taustoittaa vuoden merkittävimpiä käänteitä ja niiden dramaattisia taustoja. Vuosikirja esittelee uutisten taustat kuukausi kuukaudelta ja antaa tapahtumille uusia näkökulmia. Historia Vuosikirja on historiankerrontaa parhaimmillaan.

Tutustu vuoden 2023 suurimpien uutisten taustoihin

Ukrainan sota on muuttanut maailmankuvaa.
Uusi rautaesirippu uhkaa laskeutua jakamaan Euroopan, ja Euroopan maat valmistautuvat nyt skenaarioihin, joiden ei vuosikymmeniin olisi uskonut voivan toteutua.

Tänäkin vuonna vuosikirja tarjoaa kattavia artikkeleita Ukrainan sodasta, ja saat syvällisen käsityksen yhtäläisyyksistä aiempiin taisteluihin, joita käytiin täsmälleen samoilla taistelukentillä toisen maailmansodan aikana.

Vuotta 2023 leimasivat merkittävät tapahtumat, jotka epäilemättä jäävät historiaan.

Vuosikirjan tutkittujen ja mukaansatempaavien kertomusten avulla saat käsityksen historian dramaattisista tapahtumista, jotka ovat muokanneet nykymaailmaa.

Lue esimerkiksi seuraavista aiheista:

Pohjois-Tanskassa arkeologit löysivät valtavan viikinkisalin perustukset.
Salia on käytetty joihinkin viikinkiajan iloisiin juhliin. Niissä päällikkö istui pöydän päässä, ruokalistalla oli juomaa ja sianlihaa, eikä mikään juhla ollut mitään ilman lähes kuolonuhreja aiheuttavaa tappelua. Kirjan taitavat kuvittajat ovat herättäneen viikinkisalin henkiin uudelleen niin, että siihen on helppo tutustua ja perehtyä viikinkien kulttuuriin.

Historian pelottavimman elokuvan Manaajan jatko-osan ensi-ilta on lokakuussa.
Kurkista 1970-luvulle, jolloin elokuva pelotti katsojia kuoliaaksi ja se melkein kiellettiin. Perehdymme elokuvan aavemaiseen tuotantovaiheeseen, jolloin näyttelijät kuolivat salaperäisesti kuvausten aikana ja sekä ohjaajaan, lavasteisiin että elokuvayhtiöön kohdistui selittämättömiä onnettomuuksia.

Historia Vuosikirja 2023 taustoittaa tätä ja monia muita vuoden merkittävimpiä käänteitä.

Lähde matkalle vuoteen 2023 Historia Vuosikirjan avulla

Jos historia kiinnostaa, ilahdut Historia Vuosikirjasta 2023.

Se palauttaa mieleesi vuoden historialliset uutiset, vie aikamatkalle ja vahvistaa yleissivistystä osoittamalla vuoden 2023 tapahtumien yhteyden historiaan.

Tiesitkö esimerkiksi, että Putinin sodalla Ukrainassa on synkkiä yhteyksiä toisen maailmansodan kauhuihin? Näistä ja monista muista aiheista voit lukea Vuosikirja 2023:sta.

Se sisältää muun muassa 16 sivun verran tietoa pelottavista yhtäläisyyksistä toisen maailmansodan ja nykypäivän Ukrainan taistelujen välillä.

Voit myös perehtyä ilmastonmuutoksen historiaan. Lue esimerkiksi historian kuivimmasta kesästä, joka sai 500 vuotta sitten Sveitsin nälänhädän partaalle.

Tutustu myös siihen, miten tieteilijä aloitti Titanicin hylyn uskomattoman metsästyksen vain kahden syvänmeren robotin ja merivirtojen tuntemuksen avulla.

Esimakua vuoden 2023 vuosikirjasta

Historia Vuosikirja 2023 sisältää muutakin kuin mukaansatempaavia kertomuksia ja uskomattomia tarinoita.

Kirja on myös täynnä tarkkoja aikajanoja, alkuperäisvalokuvia, lisätietoa tarjoavia tietolaatikoita, 3D-grafiikkaa ja yksityiskohtaisia karttoja:

Yksityiskohtaiset kartat

Muodosta yleiskuva kirjan yksityiskohtaisten karttojen avulla. Tutustu siihen, miten Yhdysvallat ja Englanti pitivät Neuvostoliiton hengissä erilaisilla tuotteilla aina talvikengistä laakereihin natsien nousun aikana.

Tarkat aikajanat

Kronologinen yleiskatsaus historian tärkeimmistä tapahtumista. Lue esimerkiksi 1500-luvun ilmastosta, jolloin Eurooppa lähestulkoon suli keskiajan kuivimpina kesinä.

Ainutlaatuiset valokuvat

Kirjassa on aitoja valokuvia historian käännekohdista. Katso ensimmäiset kuvat Titanicista ja ainutlaatuisia arkikuvia elämästä Neuvostoliitossa toisen maailmansodan aikana.

3D-grafiikka

Vuosikirjassa on todentuntuisia 3D-kuvituksia. Katso, kuinka taitavat kuvittajat ovat luoneet uudelleen viikinkien valtavat juhlasalit, ja lähde tutustumaan roomalaisten marmorinveistäjien verstaaseen, jossa yksi väärä isku voi pilata kuukausien työn.

Kaikesta tästä ja monista muista aiheista voit lukea Historia Vuosikirjasta 2023 hintaan 6,50 € + postituskulut. Yhteensä 11,40 €!

Historia Vuosikirja 2023 vie sinut historian syvyyksiin – sekä nykyisyydessä että menneisyydessä. Lupaamme, että luvassa on koskettava, shokeeraava ja ajatuksia herättävä matka.

P.S. Historia Vuosikirjan tilaukseen ei liity sitoutumista – voit perua tilauksen milloin tahansa.