Historia Vuosikirja 2021: Koe vuoden tärkeimmät tapahtumat ja niiden dramaattiset yhteydet historiaan

Uusi Historia vuosikirja taustoittaa vuoden merkittävimpiä käänteitä. Vuosikirja esittelee uutisten taustat kuukausi kuukaudelta ja antaa tapahtumille uusia näkökulmia. Historia vuosikirja on historiankerrontaa parhaimmillaan.

Stalinista Suezin kanavaan

Historia Vuosikirja 2021 antaa yleiskuvan vuoden merkittävimmistä tapahtumista ja asettaa uutiset historialliseen valoon.

Vuosikirjan tutkittujen ja mukaansatempaavien kertomusten avulla saat käsityksen historian dramaattisista tapahtumista ja henkilöistä, jotka ovat muokanneet nykymaailmaa.

Lue muun muassa, miten venäläinen Putin-kriitikko Aleksei Navalnyi joutuu vankilaan salamurhayrityksen jälkeen, ja tutustu siihen, kuinka Josif Stalin lähetti palkkamurhaajan tappamaan kilpailijansa Lev Trotskin.

Voit myös lukea valtavasta Ever Given ‑konttialuksesta, joka juuttui poikittain Suezin kanavaan ja tukki yhden maailman tärkeimmistä meriteistä ja viivästytti tuhansia tuotetoimituksia.

Perehdy siihen, miten tämä tärkeä kauppareitti on useaan kertaan ennenkin ollut suljettuna – ensimmäisen kerran itse avajaisseremoniassa vuonna 1869.

Historia Vuosikirja 2021 taustoittaa tätä ja monia muita vuoden merkittävimpiä käänteitä.

Lue, miten vuoden 2021 uutiset liittyvät menneisyyden dramaattisiin tapahtumiin

Jos historia kiinnostaa, ilahdut Historia Vuosikirjasta 2021.

Se palauttaa mieleesi vuoden historialliset uutiset, vie aikamatkalle ja vahvistaa yleissivistystä osoittamalla vuoden 2021 tapahtumien yhteyden historiaan.

Tiesitkö esimerkiksi, että Brexit on yhteydessä Ison-Britannian syvälle juurtuneeseen pyrkimykseen itsehallintoon, ja että kelttiläinen kuningatar Boudicca lähes hääti roomalaiset Britanniasta vuonna 64 kostonhimoisessa verilöylyssä?

Entä tiesitkö sen, että tutkijoiden kehittämä COVID-19-rokote on nopea uroteko verrattuna poliorokotteeseen? Rokotetta kehitettiin 40 vuotta.

Eräs itsepäinen lääkäri kieltäytyi luovuttamasta, vaikka resurssit olivat vähäiset ja vaatimaton laboratorio sijaitsi kellarissa. Jonas Salkin rokote kukisti pelätyn lapsihalvauksen, ja nykyään tauti on käytännössä hävitetty.

Historia Vuosikirja 2021 sisältää muutakin kuin mukaansatempaavia kertomuksia ja uskomattomia tarinoita.

Kirja on myös täynnä tarkkoja aikajanoja, alkuperäisvalokuvia, lisätietoa tarjoavia tietolaatikoita, 3D-grafiikkaa ja yksityiskohtaisia karttoja:

3D-grafiikka

Vuosikirjassa on todentuntuisia 3D-kuvituksia. Tutustu natsien valtavaan Lohikäärmeeksi nimettyyn rahtihelikopteriin ja lue, kuinka Hitler auttoi vauhdittamaan helikoptereiden kehittämistä.

Yksityiskohtaiset kartat

Muodosta yleiskuva kirjan yksityiskohtaisten karttojen avulla. Saat kattavan kokonaiskuvan Hitlerin yllätyshyökkäyksestä entistä liittolaistaan Neuvostoliittoa vastaan operaatio Barbarossassa – historian suurimmassa sotilasoperaatiossa.

Alkuperäisvalokuvia

Kirjassa on aitoja valokuvia historian käännekohdista. Näet esimerkiksi valokuvia afgaanitaistelijoista, joilla on CIA:n toimittamat Stinger-ohjukset.

Kaikesta tästä ja paljosta muusta voit lukea Historia Vuosikirjasta 2021 hintaan 6,50 € + postituskulut. Yhteensä 11,40 €!

Historia Vuosikirja 2021 vie sinut historian syvyyksiin – sekä nykyisyydessä että menneisyydessä. Lupaamme, että luvassa on koskettava, shokeeraava ja ajatuksia herättävä matka.

P.S. Historia Vuosikirjan tilaukseen ei liity sitoutumista – voit perua tilauksen milloin tahansa.