Historia vuosikirja 2020: Koe vuoden tärkeimmät tapahtumat uudelleen

Uusi Historia vuosikirja taustoittaa vuoden merkittävimpiä käänteitä. Vuosikirja esittelee uutisten taustaa kuukausi kuukaudelta ja antaa tapahtumille uusia näkökulmia.

Pandemioista Adolf Hitleriin

Historia vuosikirja 2020 antaa yleiskuvan vuoden merkittävimmistä tapahtumista ja asettaa uutiset historialliseen valoon.

Vuosikirjan tutkittujen ja mukaansatempaavien kertomusten avulla saat käsityksen historiallisista draamoista, jotka ovat muokanneet nykymaailmaa – ja tutustut myös merkittäviin henkilöihin tapahtumien taustalla.

Lue muun muassa Alternative für Deutschland ‑puolueen noususta Saksan Thüringenin osavaltiossa ja perehdy siihen, miten Adolf Hitler varmisti natsien vaikutusvallan propagandan ja palopuheiden avulla.

Kerromme myös afroamerikkalaisen George Floydin murhasta, mikä johti valtaviin mielenosoituksiin poliisien väkivaltaa ja rasismia vastaan eri puolilla Yhdysvaltoja – ja siitä, kuinka tapahtuma herätti muistoja

Tulsan kaupungissa tapahtuneesta massamurhasta, jossa valkoiset amerikkalaiset hyökkäsivät mustien maanmiehiensä kimppuun ja polttivat kokonaisen kaupunginosan.

Lue, miten vuoden 2020 uutiset liittyvät menneisyyden dramaattisiin tapahtumiin

Jos historia kiinnostaa, ilahdut Historian vuosikirjasta 2020. Kaikki kirjan artikkelit perustuvat vuoden 2020 uutisiin.

Sukellamme tapahtumista taaksepäin historiassa ja tuomme esiin hämmästyttäviä yhtäläisyyksiä meidän aikamme ja menneen ajan välillä.

Tiesitkö esimerkiksi, että prinssi Harryn ja Meghan Marklen päätös jättää Britannian kuningashuone johtaa suoraan Edward VIII:een, joka luopui kruunustaan amerikkalaisen vaimonsa vuoksi?

Entä tiesitkö, että Yhdysvaltojen päätös salamurhata iranilaiskenraali Qassem Soleimani on yhteydessä siihen, että amerikkalaiset ampuivat amiraali Yamamoton – miehen Pearl Harborin iskun takana?

Historian vuosikirja 2020 sisältää muutakin kuin kiehtovia kertomuksia ja uskomattomia tarinoita.

Kirja on myös täynnä tarkkoja aikajanoja, alkuperäisvalokuvia, lisätietoa tarjoavia tietolaatikoita, 3D-grafiikkaa ja yksityiskohtaisia karttoja:

3D-grafiikka

Vuosikirjassa on todentuntuisia 3D-kuvituksia. Pääset tutustumaan muun muassa amerikkalaisen hävittäjän konehuoneeseen, josta Pearl Harboriin kohdistuneen hyökkäyksen takana oleva mies ammuttiin.

Yksityiskohtaiset kartat

Muodosta yleiskuva kirjan yksityiskohtaisten karttojen avulla. Katso muun muassa, miten espanjantauti levisi ennätysajassa ympäri maailmaa.

Alkuperäisvalokuvia

Kirjassa on aitoja valokuvia historian käännekohdista. Näet esimerkiksi aavemaiset kuvat Tulsan palaneista rakennuksista verilöylyn jälkeen.

Kaikesta tästä ja paljosta muusta voit lukea Historia vuosikirjasta 2020 6,50 € + postituskulut. Yhteensä 11,40 €!

Historia vuosikirja 2020 vie sinut historian syvyyksiin – sekä nykyisyydessä että menneisyydessä. Lupaamme, että luvassa on koskettava, shokeeraava ja ajatuksia herättävä matka.

P.S. Historia vuosikirjan tilaukseen ei liity sitoutumista – voit perua tilauksen milloin tahansa.