Teema

EUROOPPA LIEKEISSÄ

Tämä kirjasarja kertoo viimeisten toisen maailmansodan kokeneiden elossa olevien silminnäkijöiden kokemuksista. Artikkeleja syventävät alkuperäiset dokumentit, koskettavat kirjeet ja tuoreet asiantuntijoiden arviot siitä, mitkä seikat ratkaisivat historian laajimman sodan. Luvassa ainutlaatuisia lukuelämyksiä.

Osa 1 – Taistelu Pohjolasta

Osa 1 – Taistelu Pohjolasta

Vuonna 1939 Pohjolasta tuli Euroopan suurvaltojen taistelukenttä. Kun Hitler ja Stalin hyökkäsivät kumpikin taholtaan, Suomen itärajalla ja Pohjois-Norjassa käytiin toisen maailmansodan ankarimpiin kuuluvia taisteluita. Tilaa HISTORIAn uuden kirjasarjan EUROOPPA LIEKEISSÄ ensimmäinen osa vain 1 eurolla.

Osa 2 – Sukellusveneet Atlantilla

Osa 2 – Sukellusveneet Atlantilla

Sukellusvenesota raivosi Atlantilla, ja Hitler yritti näännyttää Britannian nälkään. Raskaasti lastatut rahtilaivat ja länteen suuntaavat pakolaislaivat olivat helppoja uhreja – kunnes britit lähettivät laivaston parhaat miehet mukaan saattoaluksissa. Lue saksalaisten sukellusveneiden sotilaista ja liittoutuneiden saattueiden matkustajista ja miehistöistä, jotka pelkäsivät menettävänsä henkensä Atlantin hyytävissä aalloissa. Tilaa HISTORIAn uuden kirjasarjan EUROOPPA LIEKEISSÄ ensimmäinen osa vain 1 eurolla.

Osa 3 – Normandian maihinnousu

Osa 3 – Normandian maihinnousu

Kesäkuun 6. päivänä 1944 Normandian rannikon puolustusasemissa olleet saksalaiset sotilaat kohtasivat pelottavan näyn. Valtava armada ilmestyi esiin Englannin kanaalin yllä lepäävästä aamu-usvasta, ja sadat pienet maihinnousualukset lähestyivät rannikkoa. Seuraavat 24 tuntia kuuluvat maailmanhistorian ratkaisevimpiin hetkiin.

Osa 4 – Itärintaman ankara todellisuus

Osa 4 – Itärintaman ankara todellisuus

Kesäkuun 22. päivänä 1941 helvetti pääsi irti 2 900 kilometrin pituisella rintamalla. Saksan valloitusretki Neuvostoliittoon oli alkanut, Luftwaffe pommitti Neuvostoliiton päämajaa, ja Neuvostoliiton ilmavoimat oli saatu pois pelistä. Uusi kirjamme esittelee sinulle Operaatio Barbarossan merkittävimmät tapahtumat – molempien osapuolten silminnäkijöiden kertomina.

Osa 5 – Jäämeren saattueet

Osa 5 – Jäämeren saattueet

Arktiset laivasaattueet, jotka kuljettivat varusteita Jäämeren poikki Neuvostoliittoon, olivat toisen maailmansodan vaarallisimpia. Merimiehet eivät taistelleet vain sukellusveneitä, lentokoneita ja laivoja vaan myös äärimmäistä kylmyyttä ja jäätä vastaan. Tutustu merenkävijöihin, jotka seilasivat Winston Churchillin "maailman pahimmaksi matkaksi" nimittämällä reitillä.

Osa 6 – Britannian kohtalonhetket

Osa 6 – Britannian kohtalonhetket

Heinäkuussa 1940 brittiläisellä imperiumilla oli kaikki pelissä. Ranska oli antautunut, Tanska ja Norja oli miehitetty, Luftwaffe oli maailman nykyaikaisin ilma-ase, ja nyt Hitler uhkasi valloittaa Britteinsaaret. Britannian kukistumista oli estämässä vain joukko niukasti koulutettuja lentäjiä ja aivan liian pieni määrä lentokoneita. Seuraamme lentäjien taisteluja Kanaalin yllä ja kuulemme silminnäkijöiden kertovan Britannian kohtalonhetkistä.