Teema

EUROOPPA LIEKEISSÄ

Tämä kirjasarja kertoo viimeisten toisen maailmansodan kokeneiden elossa olevien silminnäkijöiden kokemuksista. Artikkeleja syventävät alkuperäiset dokumentit, koskettavat kirjeet ja tuoreet asiantuntijoiden arviot siitä, mitkä seikat ratkaisivat historian laajimman sodan. Luvassa ainutlaatuisia lukuelämyksiä.

Osa 2 – Sukellusveneet Atlantilla

Osa 2 – Sukellusveneet Atlantilla

Sukellusvenesota raivosi Atlantilla, ja Hitler yritti näännyttää Britannian nälkään. Raskaasti lastatut rahtilaivat ja länteen suuntaavat pakolaislaivat olivat helppoja uhreja – kunnes britit lähettivät laivaston parhaat miehet mukaan saattoaluksissa. Lue saksalaisten sukellusveneiden sotilaista ja liittoutuneiden saattueiden matkustajista ja miehistöistä, jotka pelkäsivät menettävänsä henkensä Atlantin hyytävissä aalloissa. Tilaa HISTORIAn uuden kirjasarjan EUROOPPA LIEKEISSÄ ensimmäinen osa vain 1 eurolla.

5 minuuttia

Osa 5 – Jäämeren saattueet

Osa 5 – Jäämeren saattueet

Arktiset laivasaattueet, jotka kuljettivat varusteita Jäämeren poikki Neuvostoliittoon, olivat toisen maailmansodan vaarallisimpia. Merimiehet eivät taistelleet vain sukellusveneitä, lentokoneita ja laivoja vaan myös äärimmäistä kylmyyttä ja jäätä vastaan. Tutustu merenkävijöihin, jotka seilasivat Winston Churchillin "maailman pahimmaksi matkaksi" nimittämällä reitillä.

4 minuuttia

Osa 6 – Britannian kohtalonhetket

Osa 6 – Britannian kohtalonhetket

Heinäkuussa 1940 brittiläisellä imperiumilla oli kaikki pelissä. Ranska oli antautunut, Tanska ja Norja oli miehitetty, Luftwaffe oli maailman nykyaikaisin ilma-ase, ja nyt Hitler uhkasi valloittaa Britteinsaaret. Britannian kukistumista oli estämässä vain joukko niukasti koulutettuja lentäjiä ja aivan liian pieni määrä lentokoneita. Seuraamme lentäjien taisteluja Kanaalin yllä ja kuulemme silminnäkijöiden kertovan Britannian kohtalonhetkistä.

5 minuuttia