Egyptin naiset pääsivät nauttimaan hyvin modernista vapaudesta ja tasa-arvosta lähes 3 000 vuoden ajan.

Muinaisen Egyptin estottomat naiset

Muinaisen Egyptin naiset olivat poikkeuksellisen vapaita. He saattoivat periaatteessa harrastaa seksiä ennen avioliittoa vapaasti – jopa toisten naisten kanssa.

maanantai 11. elokuuta 2014

Seksi ei ollut tabu

Muinaisessa Egyptissä seksi oli luonnollinen osa elämää, eikä mikään naisen kehon osa ollut hävettävä tai piiloteltava. Esimerkiksi hautamaalauksissa kesäkuumalla työtä tekevät naiset esitetään usein rinta tai molemmat rinnat paljaana. Juhlissa vieraita viihdyttivät usein naiset, jotka olivat liki alasti. Monissa seinämaalauksissa naiset kuvataan istumassa seksuaalisuutta symboloivan lootuksen kukan kanssa.

Naimaton nainen saattoi maata kenen kanssa hyvänsä

Tutkijoiden mukaan moni seikka viittaa siihen, että naimattomat naiset saivat harrastaa vapaasti seksiä herättämättä pahennusta. Naisen täytyi kuitenkin pitää huolta siitä, ettei tullut raskaaksi. Vanhan papyrustekstin mukaan raskautta saattoi ehkäistä muun muassa sekoittamalla keskenään jauhettuja akasiansiemeniä, taateleita ja hunajaa ja sivelemällä sekoitusta villatuppoon, joka laitettiin emättimeen.

Harrastivatko naiset keskenään seksiä?

Kaksi muinaisen Egyptin tekstiä viittaa siihen, että naisilla oli keskenään sukupuolisia suhteita. 900-luvulta eaa. peräisin olevassa tekstissä Nestanebtasheru-niminen nainen kertoo, että hän ei ole koskaan maannut sellaisen naisen kanssa, jolla on aviomies. Tekstistä voi päätellä, että naisten väliset suhteet eivät olleet epätavallisia.

Lue lisää muinaisen Egyptin naisten asemasta

Lue artikkeli antiikin ajan vapaimmista naisista Historian numerosta 13/2014:

Huom! Sinun pitää olla kirjautunut historianet.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta "Lataa artikkeli" -painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...