Tiedotusvälineet ja kansalaiset kiinnostuivat kauheista uutisista, ja Haarmann poseerasi mielellään lehdistön valokuvaajille.

Hannoverin vampyyri

Nuorten miesten katoamiset herättivät huomiota 1920-luvun Saksassa. Samaan aikaan Leinejoesta löytyi paljaaksi kaluttuja kalloja. Huhut nuoria miehiä jahtaavasta vampyyristä levisivät pian kaupungissa.

tiistai 8. lokakuuta 2013

17-vuotias poika kohtasi vampyyrin rautatieasemalla

17-vuotias Adolf Hannaple odotti junaa Hannoverin rautatieaseman kylmässä odotussalissa. Hän oli sairas, nälkäinen ja viluissaan. Hannapletä odotti pitkä ja kylmä marraskuinen yö odotussalin kovalla penkillä, mutta hän oli silti hyvällä tuulella, sillä hän piti itseään onnekkaana. Työttömyys oli Saksassa huippulukemissa vuonna 1923, huima inflaatio teki rahasta käytännössä arvotonta ja monet menivät nukkumaan nälkäisinä. Hannaple oli kuitenkin saanut oppipojan paikan. Hannapletä odottivat säännölliset ateriat ja pehmeä sänky.

Poika lähti vapaaehtoisesti


Hannaple oli kiinnittänyt kahden odotussalin viimeisessä tuolirivissä istuneen miehen huomion. He kävelivät teinipojan luokse ja aloittivat keskustelun. Toinen heistä oli vasta parikymppinen komea mies nimeltään Hans Grans. Toinen oli huoliteltu ja tukeva noin 40-vuotias mies, jonka nimi oli Friedrich ”Fritz” Haarmann. Kolmikko tuli hyvin juttuun, ja he lähtivät pian rautatieasemalta yhdessä.

Leinejoesta nostettiin ihmisten luita


Seitsemäntoistavuotias poika nähtiin silloin hengissä viimeistä kertaa. Hän oli tavannut miehen, joka tuli pian tunnetuksi eräistä modernin ajan Saksan kauhistuttavimmista rikoksista. Viranomaiset saivat rikoksista vihiä ensimmäisen kerran, kun hannoverilaisesta Leinejoesta löytyi ihmisten luita vuonna 1924. Pian kävi ilmi, että poliisin joesta löytämät viitisensataa luuta olivat vasta alkua. Lisää kauheuksia odotti vielä pinnan alla.

Voit myös ladata koko artikkelin yhdestä Saksan pahimmasta sarjamurhaajasta.

Huom! Sinun pitää olla rekisteröitynyt historianet.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta ”Lataa artikkeli” -painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Laulu Haarmannista

Kuuntele laulu, jolla saksalaisvanhemmat pelottelivat lapsiaan: ”Warte, warte nur ein Weilchen” (”Odota vain pieni hetki”):


Ehkä sinua kiinnostaa...