Uusi lehti: Washington yhdisti kansakunnan

George Washington ei loistanut poliitikkona eikä sotapäällikkönä, mutta hänen velvollisuudentuntonsa ja oikeudenmukaisuutensa ansiosta Yhdysvalloista muodostui maailman mahtavin valtio.

torstai 1. syyskuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

HISTORIAN vuoden 14. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Ateena juhli ja joi viisi päivää

Viinin jumalan Dionysoksen vuosittaiset juhlat olivat ylenpalttinen spektaakkeli, johon kuului teatteria, syöminkejä, seksuaalisia hurjasteluja ja politiikkaa. Festivaalilla myös torjuttiin sisällissodan uhkaa.

Hymy vaati täydelliset hampaat

Tekohampaat olivat aluksi epäkäytännöllisiä, haisevia ja luotaantyöntävän näköisiä. Silti niistä tuli suurinta muotia Euroopan hienoston parissa 1700-luvulla. Vuosien varrella tekohampaisiin etsittiin jatkuvasti uusia ja parempia materiaaleja. Niiden historia on synkkä: siihen sisältyy niin petoksia ja ruumiinryöstöjä kuin murhiakin.
Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

George Washington: Mies, joka ei halunnut kuninkaaksi

George Washingtonista tuli suuri kansallissankari ja maan pääkaupunki nimettiin hänen mukaansa, mutta hän ei ollut erityisen taitava poliitikko tai sotapäällikkö. Washington
jätti koulun jo varhain ja vaurastui orjatyön kustannuksella. Hänen merkittävin ominaisuutensa oli kyky olla sokaistumatta vallasta.

Raakkuva diiva veti konserttisalin täyteen

Florence Foster Jenkins raiskasi Mozartin, Straussin ja monen muun sävellyksiä laulullaan. Hänen lukuisat ihailijansa kuitenkin rakastivat häntä, sillä hän säteili elämäniloa, joka tarttui kaikkiin.
Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...