Uusi Lehti: Viikinkien uusi York

Viikingit valloittivat Yorkin kaupungin Koillis-Englannissa, ja seuraavien kahdensadan vuoden aikana kaupungista kehittyi merkittävä kauppakeskus. Kapeilla kaduilla työpajoista kantautuvat äänet sekoittuivat monikieliseen puheensorinaan.

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 16. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

D-Day saksalaisten silmin

Saksalaiset olivat odottaneet liittoutuneiden maihinnousua jo pitkään, ja nuoret saksalaissotilaat olivat viettäneet kuukausia Normandian rannikolle rakennetuissa bunkkereissa merelle tähyillen.

Eräänä aamuna liittoutuneiden maihinnousulaivasto sitten ilmestyi horisonttiin. Saksalaiset avasivat tulen, mutta he tajusivat pian taistelun toivottomaksi. Lopulta heidän ainoa tavoitteensa oli selvitä seuranneesta verilyölystä hengissä.

Erotiikkaa Egyptissä - Tuhmat kuvat olivat tutkijoille liikaa

Kun 3 000 vuotta vanha papyruskäärö ilmestyi torinolaiseen museoon 1800-luvulla, se kätkettiin nopeasti varaston uumeniin. Papyrus esitteli muinaisesta Egyptistä puolen, jota tutkijat eivät halunneet nähdä.

Viikinkien uusi York

Vuonna 866 viikinkiarmeija valtasi Yorkin kaupungi. Kaupungista kasvoi nopeasti vilkas metropoli. Kauppa ja käsityö kukoistivat, ja Yorkista tuli niin merkittävä kaupunki, että jopa Englannin hallitsijat jättivät sitä hallitsevat viikingit rauhaan.

Sokrates puhui itsensä hengiltä

Filosofi Sokrates oli Ateenan kiistellyin mies. Jotkut pitivät häntä nerona, mutta useimpien mielestä hänen iänikuiset kysymyksensä olivat vain raivostuttavia. Sokrates kierteli
kysymyksineen Ateenan katuja noin 40 vuoden ajan.
Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...