Uusi lehti: Taistelu Hitlerin perinnöstä

Puna-armeija vyöryi Berliiniin idästä, ja lännessä liittoutuneet olivat ylittäneet Reinin. Natsi-Saksa oli hajoamassa, ja Hitler oli tehnyt itsemurhan. Kolme miestä ei halunnut myöntää tappiota: Führerin varjossa pitkään olleet Göring, Himmler ja Bormann takertuivat valtaan tuhon keskellä.

torstai 16. kesäkuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

HISTORIAN vuoden 10. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Viiltäjä-Jack levitti kauhua Lontoossa 

Kaikki alkoi yhdestä raa’asta murhasta ja päättyi silmittömään verenvuodatukseen. Näkymätön tappaja pahoinpiteli ja murhasi pitkällä terävällä veitsellä ainakin viisi prostituoitua. Tekijä kutsui itseään Viiltäjä-Jackiksi, eikä hänen henkilöllisyytensä ole vieläkään selvinnyt.

Le Mansissa ei piitattu säännöistä

Ensimmäisen 24 tunnin kilpailun Le Mansissa Ranskassa vuonna 1923 piti olla hallittu kestävyyskisa, jossa kaikilla olisi tasapuolinen mahdollisuus voittaa. Vauhdinnälkäiset kuljettajat unohtivat kuitenkin säännöt heti matkaan päästyään ja kaahasivat huonossa säässä kaasu pohjassa.

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Valtapeliä natsi-Saksan raunioilla

Puna-armeija oli saartanut Berliinin, ja natsi-Saksa oli murtumispisteessä. Hitlerin lähimmät miehet eivät kuitenkaan halunneet uskoa Saksan tappioon. Göring, Himmler ja Bormann olivat odottaneet pitkään Hitlerin varjossa, ja nyt heille tarjoutui tilaisuus nousta valtaan. Huhtikuussa 1945 Saksassa käynnistyi vaarallinen valtataistelu.

Tauti hidasti siirtomaahaaveita: malaria

1850-luvulla malaria oli jatkuva uhka brittiläiselle imperiumille. Ainoan tunnetun lääkkeen, kiniinin, ostaminen eteläamerikkalaisilta kävi kalliiksi. Jotta korvaamatonta lääkettä saatiin kylliksi ja kyllin edullisesti, piti järjestää ryöstöretkikunta.

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...