Uusi lehti: SAS levitti sekasortoa vihollisten linjojen takana

Special Air Service oli brittiläinen erikoisjoukko, joka synnytti sekasortoa vihollisen linjojen takana Pohjois-Afrikassa. Sotilaat livahtivat erityisvarustelluilla jeepeillä saksalaisten lentotukikohtiin, tuhosivat lentokoneet ja katosivat erämaahan. Taktiikka toimi vuoteen 1943 asti.

torstai 15. joulukuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 1. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

7 myyttiä Jeesuksen syntymästä

Komeetta, käännösvirhe ja viikinkien keskitalven juhla – niihin jouluevankeliumin tarina ainakin osittain perustuu. Arkeologit, historioitsijat ja tähtitieteilijät ovat yrittäneet selvittää, mikä jouluevankeliumissa on totta ja mikä tarua. Kertomus Jeesuksen syntymästä lienee kuitenkin puhtaasti uskon asia, sillä sen monet yksityiskohdat ovat ristiriidassa tosiasioiden kanssa.

Egyptin papit olivat aina töissä

Muinaisessa Egyptissä kaikki oli kiinni siitä, että oikulliset jumalat saatiin pidettyä hyvällä tuulella. Kun jumala asettui maalliseen asuntoonsa sille omistettuun patsaaseen, pappien piti pestä patsasta, pukea se ja tarjoilla sille herkkuruokia. Tyytymätön jumala saattoi tuhota koko universumin.
Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

SAS herätti pelkoa rintaman takana

Saksalaisten lentotukikohtaan Pohjois-Afrikassa porhalsi joukko brittiläisiä jeeppejä yllättäen kuin salama kirkkaalta taivaalta. Muutaman minuutin kuluttua kaikki lentokoneet olivat ilmiliekeissä ja britit poistuivat paikalta yhtä nopeasti kuin olivat sinne ilmestyneetkin. Britannian Special Air Service -erikoisjoukot olivat jälleentehneet onnistuneen iskun. 

Salainen pakoreitti pelastiorjia etelästä

Itsekin orjaksi syntynyt Harriet Tubman halusi vapautta itselleen ja muille orjille. Niinpä hän liittyi salaiseen verkostoon, joka auttoi karanneita orjia pakenemaan pohjoiseen. Kiinni jääminen olisi tiennyt kuolemaa, mutta siitä huolimatta Tubman auttoi satoja orjia pakenemaan etelän puuvillapelloilta pohjoiseen.

Ehkä sinua kiinnostaa...