Uusi lehti: Paholaisen raamattu kirjoitettiin yhdessä yössä

Keskiajalla böömiläiseen luostariin ilmestyi harvinaisia kirjoituksia sisältävä valtava kirja. Myytin mukaan teoksen oli kirjoittanut pahaa tehnyt munkki paholaisen avustuksella. Tutkijat selvittelevät edelleen totuutta kirjan alkuperästä.

torstai 11. elokuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

HISTORIAN uudesta numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Naiset ottelivat tyrmäävästi

1700-luvulla naisten nyrkkeily oli Lontoossa suosittua viihdettä. Miehet katsoivat innolla vähäpukeisen ”kauniimman sukupuolen” otteluita. Naisille nyrkkeily oli mahdollisuus lyödä köyhyyttä kuonoon – tai ainakin saada ateria silloin tällöin.

Veneillä Juutinrauman yli: Juutalaisten joukkopako 

Saksa kiristi otettaan miehitetystä Tanskasta syyskuussa 1943 ja alkoi suunnitella Tanskan juutalaisten lähettämistä keskitysleireihin. Tieto suunnitelmasta kuitenkin levisi, ja tuhannet juutalaiset päättivät paeta. Moni tanskalainen auttoi pakenevia juutalaisia, ja saksalaiset miehittäjätkin ummistivat tapahtumilta silmänsä.
Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Arvoitus keskiajalta: Paholaisen raamattu

Suurella paholaisen kuvalla koristettu arvoituksellinen teos on kiehtonut ihmisiä vuosisatoja. Kirja on varastettu ja lähes poltettu, ja se on melkein tappanut ihmisen. Tutkijat ovat yrittäneet selvittää kirjan valmistajaa muun muassa käsialan ja kirjoituksessa käytetyn musteen avulla.

24 kovaa faktaa: Hannibal ja foinikialaiset

Afrikan pohjoisrannikolle perustettu Karthago oli aikanaan ainoa suurmahti, joka pystyi uhmaamaan Roomaa. Karthagolaiset valvoivat Välimeren kauppaa ja rikastuivat valmistamalla arvokasta purppuraa. Kun foinikialainen sotapäällikkö Hannibal lähti armeijoineen kukistamaan Roomaa, vähällä oli, ettei historiaa kirjoitettu toisin.
Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...