Uusi lehti: Pablo Escobar hukutti Kolumbian vereen

Pablo Escobar räjäytti pommeja, lahjoi korkea-arvoisia virkamiehiä ja likvidoi kaikki vastustajat. Hän oli yksi maailman pelätyimmistä – ja menestyneimmistä – huumeparoneista.

torstai 14. huhtikuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

HISTORIAN vuoden 7. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Pablo Escobar: Historian mahtavin huumeparoni

Entinen pikkurikollinen Pablo Escobar nousi 1970-luvulla Kolumbian huumekaupan johtajaksi, ja pian veri virtasi Kolumbian kaduilla. Lahjotut poliisit ja poliitikot ummistivat silmänsä Escobarin toimilta, mutta maan johto sai lopulta tarpeekseen hänen haudattuaan presidentin serkun elävältä.

Mussolini: Diktaattorien oppi-isä

Pidä ystäväsi varuillaan, innosta massat puolellesi ja oikeuta toimesi sankarimyytillä – italialainen Benito Mussolini rakensi diktatuurinsa niin taitavasti, että moni hänen jälkeensä tullut despootti on seurannut hänen oppejaan.

Porvarit päättäjinä: Lontoon killat

Vuonna 1215 Lontoon käsityöläismestarit ja kauppiaat kiristivät kuninkaalta erioikeuksia ja alkoivat hallita pääkaupunkia omien sääntöjensä mukaan. Kiltoihin järjestäytyneistä porvareista tuli lopulta niin rikkaita ja vaikutusvaltaisia, että Englannin kuninkaidenkin oli oltava heille mielin kielin.

Arvaa, kuka kirjailija

Monet maailmankirjallisuuden suuret nimet ovat kirjoittaneet salanimellä. Jotkut ovat tulleet niin tunnetuksi pseudonyymillään, että harva edes muistaa heidän oikeaa nimeään. Keksitkö sinä, keistä kirjailijoista seuraavassa on kyse?

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...