Uusi lehti: Munkinkaapuiset rakentajat

21 munkkia päätti vuonna 1098 hylätä turmeltuneena pitämänsä sääntökunnan kirkon vastustuksesta huolimatta. He tarttuivat kirveisiin ja vasaroihin ja rakensivat uuden luostarin tarkkojen sääntöjen mukaan. Päätös muutti koko Eurooppaa.

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

HISTORIAN vuoden 6. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Hurskaat rakentajat

Nöyrät ja ahkerat sisterssiläis­munkit tunnettiin keskiajalla rakennustaidostaan, ja heidän avarat kirkkonsa tekivät goottilaisesta tyylistä suositun. Vauraus kuitenkin turmeli heidät, ja he unohtivat askeettiset ihanteensa.

Erämaankettu Rommel uhmasi brittejä Afrikassa

75 vuotta sitten: Tilanne näytti lähes mahdottomalta, kun Erwin Rommel saapui vuonna 1941 Pohjois-Afrikkaan.

Hänen piti pysäyttää voitokkaat britit, eikä Saksan liittolaisesta Italiasta ollut apua. Juonikkuus oli panssarikenraalin tärkein ase, ja pian hän sai vannoutuneita ihailijoita myös vihollisten joukosta. 

Hoivaa, flirttiä ja minihameita

Lentoemännät aloittivat työnsä 1930-luvulla. Ilmailun maailma oli vielä pitkään muuten kovin miehinen, mutta lentoemäntien monopoli matkustamopalveluissa kesti lähes 40 vuotta. Ammattiin oli tunkua, vaikka se merkitsi tiukkaa kuria, kovaa työtä ja rasvaisia ehdotuksia.

Vanki ilman ystäviä

Terrori iski Italian sydämeen, kun Punaiset prikaatit sieppasivat huippupoliitikko Aldo Moron keskellä kirkasta päivää. Suurkaupunkia haravoi 13 000 poliisia, mutta poliitikot käänsivät kollegalleen selän. Kukaan heistä ei näyttänyt haluavan pelastaa Moron henkeä.

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...