UUSI LEHTI: Matka Valhallaan oli vaaroja täynnä

Viikinkien paratiisi oli Odinin salissa. Siellä Valkyrioiden kuolleista henkiin herättämät soturit taistelivat keskenään päivät ja juhlivat yöt. Valhallaan pääsivät kuitenkin vain urheimmat soturit – muut joutuivat Heliin.

torstai 24. marraskuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 18. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Ritarien tuho

Ritareista tulevat mieleen taistelut Pyhällä maalla sekä pulassa olevien neitojen pelastaminen. Mutta mihin nuo jumalaapelkäävät kiiltävähaarniskaiset herrasmiehet hävisivät? Ritarit joutuivat tuhon tielle unohtaessaan hyvät tapansa, ja heistä tuli vihattuja maantierosvoja.

Parlamentti kielsi joulun

1600-luvun puolessavälissä Englannin parlamentti yritti kieltää joulunvieton. Puritaanisten parlamentaarikkojen mielestä joulu oli paheksuttava pakana-aikainen jäänne, jota juhlivat vain paavinuskoiset petturit.

Määränpäänä Valhalla

Vain karskeimmat soturit pääsivät viikinkien paratiisiin Valhallaan, sillä matka sinne oli täynnä vaaroja ja verisiä rituaaleja. 


Jos ja kun soturi lopulta pääsi ylijumala Odinin kartanoon, häntä odotti onni ja autuus. Valhallassa kaatuneet sankarit saivat joka päivä taistella, syödä mielin määrin lihaa ja sammuttaa janonsa vuohesta lypsetyllä simalla.

Dunkerquen pelastajat: Takajoukot taistelivat viimeiseen mieheen

Britit evakuoivat 338 000 piiritettyä sotilasta Pohjois-Ranskasta vuonna 1940, ja laivasto keräsi kunnian ”Dunkerquen ihmeestä”. Hitler olisi kuitenkin luultavasti voittanut sodan, elleivät liittoutuneiden jälkijoukot olisi pidätelleet eteneviä saksalaisia lähes varmaa kuolemaa uhaten.
Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...