Uusi lehti: Kolumbuksen viimeinen matka

Kymmenen vuotta Amerikan löytämisen jälkeen Kristoffer Kolumbus oli lyöty mies. Hän oli köyhtynyt, ja hän sai osakseen pilkkaa epäonnistuneista tutkimusmatkoistaan. Ikääntyvä merenkulkija päätti kuitenkin palauttaa maineensa ja lähteä vielä kerran etsimään meritietä Intiaan.

torstai 28. heinäkuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

HISTORIAN uudesta numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Tokio liekeissä

334 yhdysvaltalaista pommikonetta lähestyi Tokiota maaliskuun 9. päivän iltana vuonna 1945. Pian Japanin pääkaupunkiin satoi napalmia, joka muutti sen liekehtiväksi helvetiksi. Joet kiehuivat, teräs suli ja ihmiset hiiltyivät sekunneissa historian tappavimmassa ilmahyökkäyksessä.

Hääyö oli entisajan naisten pahin pelko

Viktoriaaniseen aikaan useimpia nuoria brittinaisia odotti hääyön koittaessa elämänsä järkytys.
Seksivalistusta ei ollut, ja se, miten ihminen sai alkunsa, oli nuorille naisille mysteeri. Hyvää tarkoittavia neuvoja sisältävät opaskirjat yleensä vain pahensivat asiaa.
Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Kolumbuksen viimeinen löytöretki

Vuosikymmen Amerikan löytämisen jälkeen Kristoffer Kolumbus oli menettänyt maineensa, omaisuutensa ja arvonimensä. Vuonna 1502 hän kuitenkin sai vielä kerran tilaisuuden lähteä etsimään meritietä Intiaan.

Mystisesti kadonneet heettiläiset

Vain Vanha testamentti ja yksittäiset antiikin tekstit mainitsevat heettien kuningaskunnan, joka katosi kuin tuhka tuuleen. Vasta 1900-luvulla tutkijat pääsivät pronssikauden Turkissa vaikuttaneen ja vuoden 1177 eaa. tienoilla selittämättömästi kadonneen kulttuurin jäljille.

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...