Uusi lehti: Keskiajan salamasota

Temppeliritarit olivat ristiretkien eliittisotilaita. He kävivät läpi tiukan koulutuksen, jossa he oppivat hyökkäämään tiiviissä muodostelmassa ja murtamaan vihollisen linjat musertavalla voimalla. Pakenevat viholliset otettiin kiinni ja surmattiin armotta.

torstai 5. toukokuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

HISTORIAN vuoden 8. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Isäntänä Hitler

Adolf Hitler viihtyi paremmin vapaa-ajan asunnollaan Baijerissa kuin Saksan pääkaupungissa Berliinissä. Seuranaan Berghofnimisessä huvilassaan hänellä oli uskollisia natsijohtajia, koiransa Blondi ja rakastajattarensa Eva Braun.

Salamasotaa pyhällä maalla

Temppeliritarit olivat ristiretkiajan kurinalaisimpia kristittyjä sotilaita. Heillä oli 686 kohdan säännöstö, joka kattoi heidän elämänsä kaikki osa-alueet.Taistelussa ritarien oli esimerkiksi edettävä tiiviissä muodostelmassa, hyökättävä yhdessä ja taisteltava niin kauan kuin heidän viirinsä liehui sotatantereen yllä.

Maailman kuuluisin kello Big Ben

Lontoon tunnusmerkkinä nykyisin pidettyä Big Benin kellotornia alettiin rakentaa, kun Britannian parlamentti paloi vuonna 1834. Siitä tuli pitkä ja piinallinen prosessi, jossa aikataulut pettivät, ihmiset riitelivät ja kello halkeili vähän väliä.

Lynkkaus hirttämisiä ja rovioita

Etelävaltioiden valkoihoiset eivät odottaneet tuomaria, kun he halusivat rankaista mustaihoisia, ja julkiset lynkkaukset olivat kansanhuvia. Wacon asukkaat Texasissa menivät vuonna 1916 silti liian pitkälle, kun he sieppasivat 17-vuotiaan pojan lynkattavaksi.

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...