Uusi lehti: Japanin Gestapo herätti kauhua

Kaikki pelkäsivät Japanin sotilaspoliisia Kenpeitaita. Sillä oli rajaton valta ottaa vankeja, joita se usein kidutti säälimättömillä tavoilla. Lisäksi Kenpeitai valitsi vangeista koehenkilöitä julmiin lääketieteellisiin kokeisiin.

torstai 26. toukokuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

HISTORIAN vuoden 9. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Diktaattorien lasten kovat kohtalot

1900-luku oli diktaattorien aikakautta, jolloin monia valtioita hallitsivat häikäilemättömät miehet kovalla kädellä. Monilla heistä oli myös lapsia, joiden lapsuus oli pakostakin erikoinen. Osa selvisi siitä paremmin kuin toiset, ja vain yksi diktaattorin lapsi seurasi isänsä jalanjälkiä.

Tenochtitlán löi espanjalaiset ällikällä

Asteekkien pääkaupungissa Tenochtitlánissa oli suuria pyramiditemppeleitä ja tiheä kanavaverkosto, ja tuhannet kauppiaat myivät tuotteitaan sen torilla. Kaupunki teki suuren vaikutuksen konkistadori Hernán Cortésiin, mutta hän tuhosi sen silti.

Japanin Gestapo ei kaihtanut keinoja

Kaikki pelkäsivät Japanin sotilaspoliisia Kenpeitaita, jonka läsnäolo merkitsi kipua ja kuolemaa siviileille, vastarintaliikkeelle ja sotavangeille kaikkialla Kaukoidässä. Vaikka Kenpeitain sotarikokset olivat toisen maailmansodan pahimpia, juuri ketään ei rangaistu.

Viikinkinaisen käsikirja

Muoti, uskottomuus ja kodinsisustus. Islantilaisten saagojen ja arkeologisten löytöjen perusteella tutkijat ovat voineet päätellä, millainen elämä nuoria viikinkineitoja todennäköisesti odotti.

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...