Uusi lehti: Hitlerin Stuka – tuho iski taivaalta

Saksan pelätyt Stuka-syöksypommittajat kiisivät taivaalta hurjaa vauhtia sireenit ujeltaen ja pudottivat pomminsa maaliin pelottavan tarkasti. Ne jättivät jälkeensä tuhoa ja hävitystä ja raivasivat tehokkaasti tietä Saksan panssaroiduille maajoukoille.

maanantai 19. syyskuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

HISTORIAN vuoden 15. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

U.S. Marshal kesytti villin lännen

Ryöstöt ja raa’at murhat olivat 1800-luvun loppupuolella jokapäiväisiä Yhdysvaltojen Intiaaniterritoriossa. Vuonna 1874 maan hallitus nimitti kaksisataa liittovaltion seriffiä tekemään lopun laittomuuksista. Yksi heistä oli entinen orja, joka pidätti ja tappoi enemmän lainsuojattomia kuin kukaan muu.

Miehemme Damaskoksessa

Mies oli virallisesti arabi ja nimeltään Kamal. Oikeasti hän oli juutalainen ja Mossadin vakooja. Eli Cohen soluttautui 1960-luvulla vallan ytimeen vihollismaa Syyriassa. Kukaan ei epäillyt yksinäistä sutta – ei edes Syyrian presidentti, joka piti Cohenia ystävänään.

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Hitlerin oiva Stuka

Hitlerin salamasodan salaisuus piili ilmavoimissa. Saksan pelätyt Stuka-pommittajat raivasivat tietä panssaroiduille maavoimille. Vihollinen oppi pian pelkäämään pahaenteistä ujellusta, joka syntyi Stukan syöksyessä taivaalta kohti maaliaan. Syöksypommittajasta tuli Saksan ylivoiman vertauskuva.

Peking: Raunioista kohosi suurvallan keskus

Vuonna 1406 keisari Yongle päätti siirtää Kiinan pääkaupungin kauniista ja vauraasta Nanjingista pohjoiseen tuulen pieksämille takamaille. Keisari toteutti suunnitelmansa jääräpäisesti, ja vastoin odotuksia Pekingistä kasvoi maailman suurin kaupunki.

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...