Uusi lehti: Hiilikaivos oli helvetin esikartano

Lukemattomat miehet, naiset ja lapset raatoivat hiilikaivoksissa Britannian teollisuusmahdin eteen. Työ oli kuluttavaa, ja sortumat ja kaasuräjähdykset olivat alituisena uhkana.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

HISTORIAN vuoden 11. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Rževin lihamylly

Vuonna 1942 saksalaiset olivat edenneet Rževiin vain 200 kilometrin päähän Moskovasta, ja pääkaupungin puolesta pelkäävä Stalin määräsi puna-armeijan itsemurhahyökkäykseen. Saksalaisten puolustus osoittautui niin sinnikkääksi, että neuvostojoukot alkoivat pian kutsua Rževin aluetta lisänimellä ”lihamylly”.

Kolmen miehen vallanhimo jakoi Roomaa

Rooma oli nimellisesti tasavalta, jossa kansa teki päätökset. Kansan mielipidettä ei kuitenkaan kuunneltu vuonna 59 eaa., kun Pompeius, Crassus ja Caesar liittoutuivat ja haalivat itselleen valtaa ja rikkauksia – jonkin aikaa.

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Kaivoksissa raadettiin pimeässä

1700-luvun lopussa kaivostyöläiset laskeutuivat syvälle maan alle louhimaan hiiltä, jota tarvittiin valtavia määriä teollisen vallankumouksen alettua. Työ toi elannon, mutta monille työläisille kaivoksesta tuli kuolemanloukko.

Kiristäjän kintereillä

Kohtelias kiristäjä leikki kissaa ja hiirtä Saksan poliisin kanssa. Hän vaikutti tietävän kaiken pommeista, aikasytyttimistä, radiotekniikasta ja poliisin työtavoista. Samaan aikaan rahaton automaalari, jonka aivoja maalien sisältämät liuottimet olivat vaurioittaneet, yritti selviytyä päivästä toiseen. Kukaan ei pitkään aikaan tajunnut, että kyseessä oli yksi ja sama henkilö.

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...