Clintonin ja Trumpin varhaiset vastineet

UUSI LEHTI: Hillary Clintonista ei tule Yhdysvaltojen ensimmäistä naispuolista presidenttiä, jos hän voittaa vaalit. Jos taas Donald Trump voittaa, hänellekin löytyy vastineensa historiasta. Lue nykyisten ehdokkaiden varhaisista edeltäjistä, jotka eivät olleet aivan puhtoisia pulmusia.

keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Uusi HISTORIA on ilmestynyt!

Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

HISTORIAN vuoden 17. numerosta voit lukea muun muassa näistä aiheista:

Juoksuhautojen unohdetut sankarit: Kiinalaiset länsirintamalla

Vuonna 1915 Britannia ja Ranska lähettivät kaikki liikenevät miehensä sotaan, ja seurauksena oli ankara työvoimapula kotirintamalla. Ongelma ratkaistiin tuomalla työvoimaa Kiinasta. Noin 134  000 kiinalaismiestä saapui Eurooppaan suurin odotuksin aavistamatta, miten ankeat olot heitä siellä odottivat.

Lääkärin määräys: Sairaille luujauhoa ja ihmisen lihaa

Sairastaminen ei ollut renessanssiaikaan heikkohermoisten hommaa, sillä taudin luonteesta riippumatta riskinä oli saada tuon ajan ihmehoitoa: vainajista valmistettuja lääkkeitä. Kannibalistisissa hoidoissa käytettiin ihmisruumiista niin ihoa, hiuksia ja kynsiä kuin istukkaa ja verisiä lihakimpaleitakin.

Valkoisen talon valtiaat

Presidentin rouva kaappasi vallan Valkoisessa talossa ja Trumpin varhainen hengenheimolainen karkotti intiaanit näiden mailta, uhkaili vastustajiaan ja nousi kansan suosikiksi. 

Englannin Kleopatra vihollisen vuoteessa

Englannin kuningatar Emma jäi leskeksi, kun hänen puolisonsa kuningas Ethelred II kuoli vuonna 1016. Samoihin aikoihin viikingit hyökkäsivät Englantiin. Kuningatar ei paennut vaaraa vaan päätti turvata asemansa naimalla valloittajan, Tanskan Knuut Suuren.
Haluatko tilata Historian? Katso tästä parhaat tarjoukset

Ehkä sinua kiinnostaa...